آدرس:

ایران _ خراسان رضوی _ مشهد

تلفن تماس:

09029209797

ایمیل:

kahoo.ksd@gmail.com

پرورش کبک

پرورش کبک
پرورش کبک را می توانید به دو طریق شروع کنید، در راه اول شما با تهیه و خرید تخم نطفه دار کبک و گذاشتن آن تخم ها در ماشین جوجه کشی به تولید و تکثیر کبک در جهت تشکیل گله می پردازید، در راه دوم نیز می توانید به صورت مستقیم اقدام به تهیه و خرید گله از بازار کنید که البته در این روش کاربر قیمت بیشتری در راستای تولید گله باید هزینه کند. لازم به ذکر است که حتی در روش دوم، شما برای تولید تخم های نطفه دار کبک به جوجه، باز هم احتیاج به یک دستگاه جوجه کشی در محل پرورش خود خواهید داشت. پرورش کبک در بستر یا قفس امکان پذیر است و محدودیتی در این زمینه ندارد، بنابر این حتی پرورش کبک در خانه نیز مانعی نخواهد داشت. در زبان لاتین کبک به صورت partridge نوشته می شود.

نگهداری کبک

دمای سالن پرورش کبک

هنگامی که جوجه کبک در هفته اول تولد قرار دارد باید در دمای بالاتری نگهداری شوند. این دمای جوجه کبک تازه به دنیا آمده عددی بین 33 تا 35 درجه سانتی گراد است. برای ایجاد این گرما می توانید از دستگاه مادر مصنوعی یا لامپ های حرارتی مادون قرمز بهره ببرید. بعد از پایان هر هفته 3 درجه از دما کاسته می شود تا دمای محل نگهداری کبک ها به 10 درجه سانتی گراد برسد. به طور کلی دمای 10 تا 25 درجه برای سالن پرورش کبک ایده آل و مناسب است، همچنین بهترین دما جهت تخمگذاری کبک ها عددی بین 15 تا 27 درجه است. حال اگر گرمای محیط کم و رطوبت زیاد باشد، جوجه های کبک دچار مشکلات تنفسی خواهند شد، همچنین اگر گرمای محل نگهداری کبک ها بالا باشد موجب بروز یکدیگر خواری (کانی بالیسم) در جوجه ها می شود.
رطوبت سالن پرورش کبک
حرارت بدن کبک به طور تقریبی 41 درجه سانتی گراد می باشد، مناسب ترین رطوبت برای محل و سالن نگهداری کبک 60 الی 75 درصد می باشد. به این نکته توجه کنید که نباید اجازه بدهید رطوبت سالن شما به زیر 50 یا بیش از 90 درصد برسد تا کبک ها دچار مشکلات تنفسی نشوند.
اکسیژن در سالن پرورش کبک
این عامل اهمیت بسیاری در محل پرورش و نگهداری کبک ها دارد و باید به آن توجه کرد. زیرا پایین بودن آن روند تولید را کاهش و باعث بروز تلفات در کبک ها خواهد شد. سرعت استاندارد ورود هوا به درون سالن پرورش کبک بین 0/1 الی 0/4 متر مکعب در ثانیه است. لازم به ذکر است که سرعت ورود هوا در فصل های سرد سال کمتر و در گرمای بیش از 20 درجه زیادتر است. همچنین داشتن تهویه مناسب در سالن نگهداری کبک بوی نامطبوع را از سالن خارج و به افزایش اکسیژن سالن کمک خواهد کرد.
نوردهی سالن پرورش کبک
پرورش کبک در ایران بدین صورت انجام می گردد که در هفته ابتدایی به شکل 24 ساعته روشنایی در محل نگهداری باید باشد و از هفته ی دوم هر روز به طور تقریبی 20 دقیقه به ساعت خاموشی محل پرورش اضافه می گردد. توصیه می گردد در غروب هر روز از ساعت هفت تا هفت و چهل به کبک ها خاموشی بدهید. این زمان خاموشی تا جایی ادامه خواهد داشت که 10 ساعت روشنایی و 14 ساعت خاموشی در محل پرورش داشته باشیم. لازم به ذکر است که برنامه های نوری دیگری هم نیز وجود دارد. فقط به این نکته توجه کنید که سالن پرورش کبک جوری طراحی شود که بتوانید برنامه نوردهی خود را به صورت یکدست در کل سالن ایجاد کنید.
تعیین جنسیت کبک 
برای تشکیل گله باید از تعداد نر و ماده گله خود با خبر شوید، بنابر این شناخت و تشخیص نر و مادگی کبک های بالغ اهمیت بالایی دارد. به طور کلی جثه کبک نر بزرگتر از ماده خود می باشد و سر نرها بزرگتر و گردتر هستند، همچنین کبک ماده  دارای سری بیضی شکل و کوچکتر است. لازم به ذکر است که گردن کبک نر باریک تر و قوی تر از ماده خود می باشد. این پرندگان از لحاظ وزنی هم متفاوت هستند، کبک ماده دارای وزن 500 الی 700 گرم و کبک نر 540 الی 800 گرم است. مقدار دقیق وزن آن ها به نژاد و تغذیه کبک بستگی دارد. جالب است بدانید که یکی از راه های تعیین جنسیت جوجه کبک ها توجه به راه رفتن آن ها است، به طوری که پرنده کبک نر پاهای بلند تری دارد و با سرعت بیشتری راه می رود.
غذای کبک یکروزه
غذای کبک تازه متولد شده به دلیل اینکه سریع تر به بلوغ کامل برسد بهتر است اصولی باشد. به طوری که باید در تغذیه جوجه کبک ها، در هفته اول 28 درصد و در هفته های دوم 18 درصد پروتئین در کنار غذای مصرفی گنجانده شود. کنسانتره عالی ترین غذای جوجه کبک یک روزه یا تازه متولد شده می باشد. به این نکته دقت کنید که باید کنسانتره شما به خوبی آسیاب شده باشد تا کبک ها به راحتی تغذیه و در بدن خود هضم کنند، به طور میانگین کبک ها 30 گرم دان در روز تغذیه می کنند.

تغذیه کبک 

باز هم بهترین انتخاب کنسانتره مخصوص پرورش کبک است که برگرفته از دانه های غلات، کلسیم، سدیم و فسفر می باشد که تمام احتیاجات این پرنده را به طور کامل برطرف خواهد کرد. همچنین این غذا دارای مواد معدنی و ویتامین ها نیز می باشد که به رشد و سلامت کبک ها کمک بسیاری خواهد کرد.

غذای کبک در سن تخمگذاری 

تغذیه کبک در دوران تخمگذاری خوراکی های کنسانتره همچون ذرت و سویا می باشد. 

خرید کنسانتره مخصوص کبک

جهت تهیه و خرید کنسانتره پرورش کبک به برند محصول و همچنین معتبر بودن فروشگاه به ویژه فروشگاه های اینترنتی دقت فرمایید تا در زمینه پرورش دچار آسیب و مشکل نشوید. 

سود پرورش کبک

این پرنده از جمله پرندگان حلال گوشت می باشد و با توجه به تقاضای زیاد بازار مصرف برای گوشت و تخم این پرنده همچنان دارای آینده درخشانی است و از این حیث جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد. همچنین در کشور های حوزه خلیج فارس نیز تقاضا و بازار خوبی دارد. فقط در نظر داشته باشید که در پرورش و نگهداری تمامی ماکیان، هر چقدر تجربه شما بالاتر برود و کار را اصولی تر پیش ببرید و تلفات گله خود را به حداقل خواهید رسانید، از سود و درآمد بیشتری بهره مند خواهید شد. پرورش کبک در یزد و پرورش کبک در دماوند آوازه بسیاری پیدا کرده است و نقاط مختلف یزد آغاز این شغل بود. کبک چوکار به نسبت دیگر گونه ها و نژاد های کبک از وزن بالاتری برخوردار است.

چگونه پرورش کبک را شروع کنیم ؟

برای شروع بهتر است از ظرفیت های کم شروع کنید تا کاملا تجربه لازم در زمینه نگهداری کبک را پیدا کنید و سپس روز به روز گله خود را با تکثیر و تولید مثل از کبک ها گسترش دهید. تخم های تولیدی از کبک را در داخل دستگاه جوجه کشی قرار دهید تا جوجه ها و پرنده های شما در گله افزایش پیدا کنند، البته اگر جای نگهداری کبک ها محدود است می توانید پرنده های اضافی را بفروشید. سن تخمگذاری کبک 7 ماهگی می باشد.

فضای لازم برای پرورش کبک

فضای لازم برای پرورش جوجه کبک به اندازه 100 عدد، یک متر مربع را اشغال خواهد کرد. بعد از گذشت یک ماه و بزرگتر شدن آن ها برای هر 50 عدد، یک متر فضا برای پرورش کبک لازم است. همچنین از 60 روزگی تا سن کشتار هر 25 عدد، یک متر را فضا نیاز دارد.

فضای مورد نیاز پرورش کبک در قفس

در این روش به دلیل استفاده کاربر از قفس برای پرورش کبک، فضای کمتری را اشغال خواهید کرد چون قفس ها به صورت طبقاتی روی هم قرار می گیرند. به طور مثال در یک قفس چهار طبقه به طول یک، عرض 62 و ارتفاع 2 می توانید 60 عدد کبک بالغ پرورش دهید. تمییز کردن قفس و چیدن تخم به علت شیب استاندارد کف قفس بسیار آسان و راحت از بستر می باشد.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.