آدرس:

ایران _ خراسان رضوی _ مشهد

تلفن تماس:

09029209797

ایمیل:

kahoo.ksd@gmail.com

اردک Duck

مرغابی یا اردک duck نامی است که معمولاً برای تعدادی از گونه‌های غازسانان در خانوادهٔ مرغابیان به کار می‌رود. مرغابی‌ها هم در آب دریا و هم در آب شیرین زندگی می‌کنند.

مرغابی پرنده‌ایست تخم‌گذار که بیشتر در آب زندگی می‌کند. گونه‌های زیادی از مرغابی در دنیا هستند که هنوز شناخته نشده‌اند. این پرنده پرهای چربی دارد تا با تماس به آب، پرها خیس نشود و پرنده پس از خارج شدن از آب سنگین نشود.

جایگاه اردک

اردک از حیواناتی به‌شمار می‌رود که علاقه زیادی به آب دارد و بسیاری گمان می‌کنند که زندگی در خشکی برای حیوان با لذت و رضایت همراه نیست؛ ولی باید دانست که برخلاف تصور، تجربه نشان داده‌است که اردک خیلی زود به تغییر محیط و وضع موجود عادت کرده و به آسانی قادر است کمبود آب و دریاچه و امثال آن را با مراتع و علف زارهای سبز و خرم جبران نموده و حتی پرورش به طریقه بسته را به نحوی که در مویر سایر طیور اهلی جریان دارد به آسانی و خوبی تحمل نماید. در مورد ساختمان جایگاه ولانه مرغابی‌ها شرایط و اصولی که برای مرغداری‌ها باید در نظر گرفته شود عیناً جهت لانه‌های مرغابی قابل اجرا می‌باشد، منتهی باید در نظر داشت، چون مرغابی‌ها عادت دارند تمام مدت شب و روز را در هوای آزاد زندگی کنند و دائماً در حال حرکت و فعالیت باشند لذا باید سعی شود تا حد امکان محوطه‌های محصور و وسیع و بزرگی را در جلوی هر لانه برای مرغابی‌ها اختصاص داد که حیوانات بتوانند در مواقع لزوم از جایگاه‌های خود خارج شده و در آن قسمت به جست و خیز بپردازند.

تغذیه اردک

برخلاف سایر انواع طیور اهلی، جوجه مرغابی‌ها از همان ساعات اولیهٔ خروج از تخم، علاقهٔ عجیبی به خوردن غذا از خود نشان می‌دهند و معمولاً در چنین هنگامی بهتر است از خوراک‌هایی که در آب وجود دارد یا مواد غذایی که منشأ حیوانی دارند برای تغذیهٔ جوجه استفاده شود؛ ولی چنانچه این کار مقدور نباشد می‌توان روزی پنج الی شش بار مقداری آرد سبوس و پودر شیر و آرد مواد علوفه‌ای را به صورت خمیر درآورده و در اختیار جوجه‌ها قرار داد.

تجربه نشان داده‌است که ترکیبات مزبور که البته می‌توان اجزای آن را با مواد غذایی و علوفه و دانه‌های دیگر تعویض نمود، غذای کامل و خوبی برای اردک‌ها به‌شمار می‌رود و به‌خصوص در رشد و نمو جوجه‌ها تأثیر زیادی دارد. رشد جوجه اردک نسبت به سایر طیور اهلی کم و بیش سریع تر است و اگر غذا به میزان کافی و متعادل در اختیار حیوان گذاشته شود، حیوان رشد عجیبی خواهد کرد. تغذیه حیوان از دو هفتگی به بعد تدریجاً کم شده و در سن سه تا چهار هفتگی تعداد دفعات غذا به دو بار در روز تقلیل می‌یابد.

خواص گوشت اردک

مصرف گوشت و پروتئین حیوانی در رژیم غذایی ما ضروری است. پروتئین حیوانی حاوی مواد مغذی ضروری برای عملکرد بدن می باشد. گوشت اردک تضمین کننده سلامت ماهیچه ها و تأمین کننده اسیدهای آمینه لازم برای انجام واکنش های فیزیولوژیکی بدن است. برای همین پرورش اردک گوشتی در بیشتر کشورها بسیار رایج است.

مصرف گوشت سفید به دلیل چربی پایین و درصد کم مواد مضر بیشتر از گوشت قرمز توصیه میشود. اردک نیز دارای گوشت سفید می باشد بنابراین میتوان بعنوان گوشت سفید این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود گنجاند.

گوشت اردک ارزش غذایی بالایی دارد و به لحاظ برخی از ریزمغذی ها و مواد معدنی به خصوص پتاسیم منبع غذایی با ارزشی به حساب می آید.

به بهبود عضلات کمک میکند

گوشت اردک به دلیل محتوای پروتئینی که داردبرای سلامت عضلات و ماهیچه بسیار مفید است.

مفید برای عملکرد قلب

گوشت اردک برخی از اسیدهای چرب اشباع شدهمفید را برای بدن فراهم می کند و همچنین برخی از اسیدهای چرب غیر اشباع با کیفیت بالا نیز در گوشت اردک یافت می شوند.

برای کنترل فشار خون مفید است

پتاسیم بالای موجود در گوشت اردک به کنترل فشار خون بسیار کمک می کند و بروز مشکلات مرتبط با رگ ها را کاهش خواهد داد.

مفید برای کبد

یکی از مواد مغذی که برای عملکرد صحیح کبد نیاز است ویتامین A می باشد. گوشت اردک نیز منبع خوبی از این ویتامین می باشد. بنابراین اگر در رژیم غذایی خود گوشت اردک را در کنار میوه ها و سبزیجات ترکیب کنید، ویتامین A مورد نیاز بدن شما به خوبی تأمین خواهد شد. در نتیجه کمتر در معرض بیماری سرطان کبد قرار خواهید گرفت.