شرکت کشت و صنعت و دام کاهو
تاس کباب یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که از تکههای کوچک گوشت تهیه میشود. این تکههای گوشت به همراه پیاز و گاهی اوقات با سبزیجات دیگر مانند فلفل دلمهای یا گوجه فرنگی و ادویهجات مختلف در یک تابه یا قابلمه تفت داده میشوند تا طعمدار و برشته شوند.
این غذا معمولاً با برنج سفید ایرانی یا نان سرو میشود و میتواند یک وعده غذایی مغذی و خوشمزه باشد. این غذا به دلیل طعم غنی و ساختار نرم و لذیذش در میان ایرانیان بسیار محبوب است. در این مطلب آموزش پخت این خوراک محبوب را با گوشت قرقاول برای شما آماده کرده ایم.
مواد لازم (4 – 5 نفر) :
گوشت قرقاول 400 گرم
هویج 2 عدد
سیب زمینی 300 گرم
پیاز 2 عدد درشت
فلفل دلمه ای 1 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
بادمجان و به (دلخواه) 1 عدد
سیر 3 حبه
آلو بخارا 4-5 عدد
رب گوجه فرنگی 2 ق غذاخوری
ادویه و افزودنی ها :
نمک – فلفل – زردچوبه- کاری – گرد لیمو یا غوره – زعفران – آبلیمو
************************************************************************************
دستور پخت :
ابتدا برای درست کردن تاس کباب هویج ها را میشوییم و پوست آنها را میگیریم و به اندازه های یک سانتی متری برش میزنیم. سیب زمینی ها را میشوییم و پوست آنها را میگیریم و به صورت ورقه های یک سانتی متری برش میزنیم. پیاز ها را میشوییم و پوست آنها را میگیریم و به اندازه ورقه های یک سانتی متری برش میزنیم. فلفل دلمه را میشوییم و تخم داخل آن را خارج میکنیم و به صورت ورقه های یک سانتی متری برش میزنیم.
گوجه ها را میشوییم و به صورت ورقه های یک سانتی متری برش میزنیم. بادمجان ها را میشوییم و پوست آنها را میگیریم و به اندازه های یک سانتی متری برش میزنیم.
ابتدا پرز روی به را با انگشت جدا میکنیم سپس به را میشوییم و پوست آنها را میگیریم. بعد از گرفتن پوست به صورت ورقه های یک سانتی متری برش میزنیم و هسته به را خارج میکنیم. تکه های گوشت قرقاول را به صورت ورقه ای نازک برش میزنیم.
یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و ابتدا حلقه های پیاز را کف قابلمه میچینیم سپس گوشت قرقاول برش خورده را روی پیازها میچینیم و کمی نمک و فلفل و زردچوبه روی گوشت ها میریزیم سپس اگر از به استفاده کردیم تکه های به را روی گوشت قرقاول میچینیم و مجددا کمی نمک و فلفل و زردچوبه و گرد لیمو و گرد غوره روی به ها میریزیم و هویج های اسلایس شده را روی به ها میچینیم و سیب زمینی های اسلایس شده را روی هویج ها قرار میدهیم و کمی نمک و فلفل و زردچوبه و گرد لیمو و گرد غوره و ادویه کاری روی سیب زمینی ها میریزیم و در آخر ورقه های بادمجان و گوجه و فلفل دلمه ای و حبه سیر را قرار میدهیم.
دو لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم تا تاس کباب بپزد. در طول پخت در قابلمه را به هیچ عنوان باز نمیکنیم. 4 عدد آلو را به همراه آب دو ساعت خیس میکنیم.
در اواخر پخت غذا (بعد از دو ساعت) استخوان را خارج میکنیم و زعفران و آلو های خیس خورده را اضافه میکنیم در همین مرحله دو قاشق غذاخوری رب را با روغن تفت میدهیم و به مواد اضافه میکنیم. آب لیمو ترش را نیز اضافه میکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم غذا به مدت ۲۰ دقیقه جا بیفتد.
نکته : استفاده از به و بادمجان و کدو و آلو اختیاری می باشد اما هر کدام طعم خاصی به غذا میدهد و طبق ذائقه خود می توانید استفاده نمایید.
بعد از پخت مواد را با احتیاط در ظرف مناسب قرار میدهیم و نوش جان….