قرقاول Pheasant

قرقاول پرنده ای زیباست و در عین حال گوشتی با پروتئین بالا و کالری پایین دارد که بهترین گزینه برای ورزشکاران و کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند می باشد .گوشت این پرنده زیبا حاوی مواد معدنی و ویتامین های ضروری بدن هست .

ویژگی های قرقاول

قرقاول یکی از انواع پرندگان از راسته ماکیان است. این پرنده دمی بلند دارد و راه رفتنش آن را از سایر پرندگان راسته ی ماکیان متمایز می کند. قرقاول در بیشتر مناطق آسیا دیده می شود و اکثرا در این مناطق زیست می کند. در بعضی از مناطق اروپا نیز زندگی می کند. جمعیت این پرنده رو به کاهش است. این پرنده از حشرات، میوه های جنگلی، دانه ها و برگ درختان تغذیه می کند. می توان گفت که کاهش یافتن حشرات و میوه های جنگلی روی جمعیت این پرنده نیز تاثیرگذار خواهد بود. این پرنده معمولا در ارتفاع پایین پرواز می کند و طول زمان پروازی که دارد نیز کوتاه است. با خوردن غذا وزن بدنش بسیار سنگین می شود و پرواز کردن برای او بسیار سخت خواهد شد. زیستگاه این پرنده در جنگل های مرطوب و بوته زار ها می باشد و در مناطق پست و کشتزار ها به تغذیه می پردازد.

تفاوت جنس نر و ماده این پرنده

از نظر ظاهری جنس نر و ماده ی این پرنده با یک دیگر تفاوت هایی دارند؛ مثلا در جنس نر دم بلند تری دیده می شود و نر ها پر های رنگارنگ تر و براق بیشتری نسبت به ماده ها دارند. رنگ سر و گردن در جنس نر به رنگ سبز تیره دیده می شود. رنگ پر ها در جنس ماده تقریبا به رنگ نخودی و با لکه های قهوه ای می باشد و به رنگ محیط اطراف شباهت دارد. این ویژگی جالب باعث می شود که وقتی پرنده روی تخم ها خوابیده است از دید دشمن دور باشد.

تعداد تخم قرقاول تقریبا سالانه 12 عدد می باشد و پرنده حدود 20 روز روی آنها می نشیند. تخم  قرقاول به رنگ زیتونی و قهوه ای می باشد. جوجه قرقاول بعد از خارج شده از تخم به دنبال مادر لانه را ترک کرده و به دنبال غذا می رود. جوجه ها در روز های ابتدایی از حشرات تغذیه می کنند.

قرقاول ها در ایران در بیشتر مناطق شمال زندگی می کنند.

قرقاول ها پاهای قوی دارند و در هنگام احساس خطر به سرعت در میان بوته ها می دوند و می توانند خود را در آنجا پنهان کنند.

ویژگی های گوشت قرقاول چیست؟

گوشت قرقاول پروتئین بسیار بالایی دارد گفته می شود که گوشت قرقاول پروتئین بیشتری نسبت به گوشت مرغ و حتی بقیه ی راسته ی ماکیان دارد.

یکی دیگر از ویژگی های گوشت قرقاول این است که کالری کمی دارد هر وعده مصرفی این گوشت به نسبت گوشت مرغ کالری خیلی کمتری دارد تقریبا نصف کالری گوشت مرغ می باشد.

گوشت قرقاول میزان چربی کمی دارد. این گوشت برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید است زیرا که پروتئین بالا و میزان چربی کمتری دارد و می توانند آن را جایگزین گوشت مرغ کنند و همچنین برای افرادی که بدنسازی می کنند، هم مفید است چون  به رشد عضلات و تقویت آنها  و استحکام استخوان ها کمک بسیاری می کند.

این گوشت سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید است و منبع سرشاری از پتاسیم برای بدن می باشد. برای سلامت قلب نیز مفید می باشد. این گوشت زود هضم است.

مزاج گوشت قرقاول گرم و خشک می باشد و باید به روشی درست پخته شود تا خشک نشود.

آموزش آشپزی با گوشت قرقاول pheasant meat cooked

قرقاول لانه ی خود را روی زمین ، میان بوته ها یا مکانی که پوشش دارد، می سازد.