آدرس:

خراسان رضوی _ مشهد

تلفن تماس:

09029209797

ایمیل:

kahoo.ksd@gmail.com

کبک

کبک پرنده ای از تیره قرقاولان است . تخم و گوشت آن جایگزین بسیار مناسبی برای مرغ می باشد زیرا هم از خواص بسیار بالایی برخوردار است و هم گوشت بسیار لذیذی دارد.گوشت این پرنده در مقایسه با انواع گوشتها پروتئین بسیار بالایی دارد و نه تنها مضرات گوشت قرمز را ندارد بلکه نسبت به گوشتهای سفید دیگر ارزش غذایی بالاتری دارد.

 

 ویژگی های کبک چیست؟

پرنده کبک از پرندگان غیر مهاجر محسوب می شود. این پرنده را از دسته قرقاول ها به شمار می آورند. اندازه ی این پرنده از قرقاول کوچک تر است. این پرندگان شکلی تقریبا شبیه به مرغ دارند. کبک ها سر های کوچک و بدن های تقریبا بزرگ و چاقی دارند. این پرندگان پرهای قهوه ای، خاکستری، خاکی و سفید دارند و این ویژگی باعث می شود که در طبیعت از خطر دور بمانند. پاها و دم این پرنده کوتاه است و منقار آنها کوتاه و ضخیم می باشد. جنس نر و ماده ی این پرنده از نظر ظاهری تفاوتی ندارند اما جنس نر وزن بیشتری نسبت به ماده دارد. پشت پاهای این پرنده یک برآمدگی وجود دارد که به آن سیخک می گویند؛ این قسمت در جنس نر بزرگ تر می باشد. پرنده کبک در مناطق آسیایی، آفریقا و مناطقی از اروپا زندگی می کند. این پرندگان لانه های خود را روی زمین می سازند. تغذیه ی این نوع از پرندگان از انواع دانه ها و حشرات است.

کبک ها گونه های مختلفی دارند. معروف ترین گونه های آن شامل: کبک چوکار، صخره ای و کبک پا قرمز می باشند. این پرندگان در دشت های وسیع و مناطقی مانند چراگاه ها و کوهسارها زندگی می کنند و روی درختان کمتر می روند.

تخم کبک ها معمولا به رنگ زیتونی، سفید و با لکه های قهوه ای است. شکل ظاهری آن بیضی شکل و یا دوکی شکل می باشد. صدایی که این پرنده دارد بلند و واضح است و در هنگام خطر صدایی خاص از خود تولید می کند. این پرنده در هنگام احساس خطر پرواز می کند و مسافت های کوتاه را طی می کند.

کبک در مراتع، حاشیه تالاب ها و اراضی کشاورزی زندگی می کند.

 

خواص گوشت کبک چیست؟

میزان پروتئین موجود در این گوشت نسبت به سایر پرندگان بیشتر است. این گوشت اسید آمینه های متنوعی دارد و چربی و کلسترول پایینی دارد و از بروز انواع بیماری ها جلوگیری می کند.

از دیگر خواص این گوشت بالا بودن میزان پتاسیم، فسفر و منیزیم آن است. این گوشت همچنین به تقویت حافظه و قوای جنسی و ضعف عمومی بدن نیز کمک می کند.

املاح موجود در گوشت کبک جذب بدن می شوند و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند. این گوشت برای افراد با سنین مختلف مناسب است و غذایی سالم محسوب می شود.

گوشت آن طبع گرمی دارد. از دیگر خواص این گوشت که  طب سنتی نیز به آن اشاره کرده است، رفع ضعف عمومی بدن، پیشگیری از عفونت های تنفسی، برطرف کردن ناراحتی های عصبی، قطع شدن تب و .. می باشند.

از دیگر خواص آن این است که اسید اوریک کمتری تولید می کند و به همین خاطر فعالیت کلیه ها را افزایش می دهد و از این طریق سموم بدن را دفع می کند.

این گوشت برای افرادی که دوره نقاهت را می گذرانند بسیار مفید و سودمند است و می تواند به بهبود هر چه سریع تر بیمار کمک کند.

آشپزی با گوشت کبک؛ لذیذ و مقوی Cooked Partridge Meat 


باید توجه داشت که مصرف این گوشت برای افراد گرم مزاج و کسانی که در مناطق گرمسیر زندگی می کنند زیاد مناسب نیست و باید به اندازه مصرف شود.